Разследването за смъртта на военния пилот, загинал край Шабла продължава.

...
Разследването за смъртта на военния пилот

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Разследването за смъртта на военния пилот, загинал край Шабла продължава

 

Разследването за гибелта на военния водач, умрял край Шабла продължава. Военно-апелативният съд анулира прекратяването на следствието за гибелта на водача майор Валентин Терзиев. Това потвърдиха от държавното обвиняване.

Терзиев почина в нощта против 9 юни 2021 година в морето край Шабла по време на нощно обучение. Тогава изтребителят му МиГ-29 се разруши в морето, откакто поразил пусната цел, която обаче е била прекомерно ниско.

Разследването за гибелта на военния водач

По досъдебното произвеждане бяха упрекнати двама военни за причиняване на гибел поради небрежност. През есента на предходната година обаче прокуратурата смъкна обвиняванията им и приключи следствието.

Сега военните магистрати споделят, че то би трябвало да продължи, защото прекратяването на следствието било голословно и прибързано.

Повече от година след случая през ноември 2022 година Военната прокуратура в София упрекна полковник от армията за причиняване на гибел по несъобразителност и тежки нездравословни последствия за Министерството на защитата на стойност 9 млн. лв. по време на тактически учения.

Пак съгласно прокуратурата полковникът не е извършил отговорностите си по работа като началник на стрелбите и не е взел нужните ограничения за сигурност, с което по несъобразителност се е стигнало до разрушение на самолета МиГ-29.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР